Kreeft eten

Kreeft eten

Kreeft eten zonder voor gek te staan en zonder ook maar een plekje te maken, het is iets dat iedereen die kreeft gaat eten of oesters gaat eten zich vooraf inprent. In negen van de tien gevallen lukt dit echter niet. Het blijft toch lastig kreeft te eten met die rare sprieten, die start en de scharen.

De oranje kreeft

Kreeft eten in Nederland is vaak de blauwzwarte Europese kreeft eten, of soms de Amerikaanse kreeft die toepasselijk oranje van kleur is. Wat erg belangrijk is als je nu eens een keer zonder knoeien en schaamte kreeft wilt eten het gereedschap dat je tot je beschikking hebt. Een servet is zo’n onmisbaar gereedschap, net als een kreeftentang, anders wordt het kraken van de scharen een lastige klus. Ook een wat dunnere kreeften en is onmisbaar om het vlees uit de poten te kunnen schrapen. Uiteraard heb je ook visbestek en een bakje water voor je handen voor je staan. Wat kan er dan nog misgaan?

Schraap de pootjes met de pen

Kreeft eten is het eten van de staart, de poten en de scharen. Als je verstandig bent, dan begint je avontuur dat kreeft eten heet bij de dunne poten. Die draai je gemakkelijk van het lijf. Oh ja, die pootjes zuig je niet zo even leeg, dat hoort namelijk niet zo. Je schraapt de pootjes met je pen namelijk, als je je aan de geldende etiquette wilt houden althans. Vervolgens ga je met de voorkant van de kreeft aan de slag. Probeer de scharen van het lichaam te draaien en breek vervolgens het kleine schaartje van de grote schaar. Met de kreeftentang kraak je daarna de scharen. Met de vork duw en schraap je het vlees er vervolgens uit. Kind kan de was doen.

Kreeften Lever

Tot zover geen vlekken gemaakt tijdens kreeft eten en niemand die je raar zit aan te kijken? Mooi, dan rest nog het laatste stuk kreeft. Dat laatste stuk pak je met een hand aan, waarna je de achterkant er met je andere hand gemakkelijk afdraait. Je hebt dan de staart in je handen. Die staart snijd je aan de bovenkant open. Heerlijk hoor, het staartvlees. Je kunt nog, als je al vaker kreeft hebt gegeten, proberen het vlees achter de kop op je vork te krijgen, dit wordt ook wel de kreeftenvlees genoemd. Als vlees ziet het er niet echt uit, het doet eerder denken aan zwarte pasta. Gewoon proberen en eten. En eet vooral smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *